Wat is een Video- en Parlofoon

 

Een parlofoon of deurintercom is een systeem dat het mogelijk maakt om via spraak in contact te komen met een persoon die zich aanmeldt bij jou aan de woning of bedrijf. Na contact heb je de keuze om op afstand de deur te openen of de bezoeker niet binnen te laten. Dergelijk systeem wordt ook wel een intercom genoemd.

Een parlofoon is ontworpen voor het gebruik aan de voordeur of afsluiting bij particuliere woningen, inkomhal van een appartement of bedrijfsgebouw. Het parlofoniesysteem fungeert als een soort toegangscontrole door een combinatie van spraak en beeld ( videofoon ).

 

Voordeel Van een Video- en Parlofoon

Parlofoon laten installeren in een particuliere woning of appartement... de voordelen zijn:

Eerst en vooral moet je niet telkens naar de deur stappen als de bel gaat. Je praat eerst met de persoon aan je deur en beslist dan of je de deur al dan niet opent. Je zal versteld staan hoeveel je onnodig open dient te doen voor deur-aan-deur verkopers of spelende kinderen. Een parlofoon wint aan belang naarmate de afstand groter wordt tussen de deur en de plaats waar je meestal verblijft.

Ten tweede zorgt een parlofoon voor extra veiligheid. Gedaan met gokken wie aan de deur staat. Je luistert eerst wie aan de deur staat en waarom. Zeker ‘s avonds kan dit je meer geruststellen. Een parlofoon zorgt voor een betere inschatting van de situatie. Bovendien schrikt een parlofoon ongewenste bezoekers af.

Extra opties van een parlofoon: meerdere ontvangers of mobiele ontvangers

De eerste parlofoons bestonden uit twee vaste punten om te communiceren met elkaar. Tegenwoordig heb je veel meer opties:

  • Meerdere ontvangers in verschillende ruimtes;
  • Mobiele ontvanger op een afzonderlijke frequentie of een bestaand wifi-netwerk;
  • Software op je computer of smartphone. Hier is het zelfs mogelijk om iemand binnen te laten wanneer je niet thuis bent.
  • Samenwerking met een domotica systeem en inbraak van het zelfde merk

samenwerking met: